A Sportegyesület vezetősége

A Sportegyesület legfőbb döntéshozó szerve a Közgyűlés, melyet évente legalább egyszer az Elnökség hív össze. Az Elnökség a közgyűlésnek felel a közgyűlések közötti tevékenységéért.

A Sportegyesületet a reá vonatkozó törvényeknek megfelelő Alapszabály előírása szerint háromtagú Elnökség irányítja, melyet a Közgyűlés választ meg határozott időre.

A Sportegyesület 2016. április 4.-i közgyűlése az alábbi elnökséget választotta meg három évre:

KOVÁCS GERGELY
Gyerekkoromban a szüleinktől tanultunk meg bridzsezni, a 90-es évek elején, a gimnázium alatt kezdtem el – bátyám indíttatására – versenyezni. Első osztályú játékos vagyok.
Tíz éve New Yorkban többek között a manhattani Regency Whist Clubban tanítottam bridzset. OKJ-képesítésű bridzsedző vagyok.
A 2010-es, ostendi Európa-bajnokságon a férfi bridzsválogatott nem játszó kapitánya voltam, majd a magyar bridzsezők online lapja, a Bridzsélet főszerkesztője lettem és vagyok ma is. Tagja vagyok a Magyar Bridzs Szövetség elnökségének.
New Yorkban határoztam el, hogy szeretnék saját bridzsklubot, erre jó lehetőség kínálkozott 2011 őszén: Kovách Tibor későbbi klubelnökünkkel akkor kezdtük el a Budaörsi Bridzsklub szervezését, azóta oktatok bridzset Budaörsön.


HOFFMANN TAMÁS

15 éves koromban tanultam meg bridzsezni édesanyámtól, aki később szintén a BUBIKLUB oszlopos tagja lett. Innen fiatal játékosként egyenes út vezetett az MBSZ versenytermébe és később az ifjúsági edzésekre és a válogatottba. Rengeteg alkalommal képviseltem az országot nemzetközi versenyeken hol párosban, hol csapatban.

2011-ben zsürivizsgát szereztem itthon, amit később meg is újítottam, az MBSZ IV. osztályát évek óta vezetem. A BUBIKLUB-ba 2012-ben kerültem, az akkor még csak három-négy asztalon folyó kis párosok mára 10-12 asztalos villámpárosokká alakultak. Elsőrendű fontosságúnak érzem, hogy a klubban mindenki jól érezze magát, ezért igyekszem a lehető legkellemesebb hangulatot teremteni a versenyeken, ami persze nem lenne lehetséges a kifejezetten barátságos játékos közönség nélkül. A budaörsi nagyversenyek szervezésében és levezetésében a kezdetek óta részt veszek, a szakmai háttér és a zsűrizés biztosításával. Büszkén mondhatjuk, hogy ezeket a versenyeket is sikerült kisebb vidéki versenyből az ország legnagyobbjaivá fejleszteni az évek során.

2016-ban átigazoltam a BUBIKLUB-ba, és a klubot a bajnokságokon az első osztályban képviselem.


FEHÉR IMRÉNÉ (KLÁRI)

Budaörsön élek már kisgyerek korom óta. Itt jártam iskolába, innen jártam középiskolába és a felsőfokú vizsgákra is. Első munkahelyemtől az utolsó munkanapomig Budaörsön dolgoztam, és most is mint nyugdíjas itt élek. Hogyan találkoztunk a bridzs és én? Elmesélem.

Egy tévé interjúban egy magyar művésznővel beszélgettek. Elmesélte, hogy külföldre ment férjhez, és nehezen illeszkedett be az ottani életbe, a férje dolgozott, és talán nem tudott mit kezdeni az idejével. Unatkozott? A férje észrevette ezt, és azt mondta, „ha azt akarod, hogy szép öregkorod legyen, tanulj meg bridzsezni!”

Ezek a szavak maradtak meg bennem, és amikor Budaörsön egy újsághirdetésben olvastam, hogy kezdő bridzstanfolyam indul, azonnal jelentkeztem. Nagyon jó döntés volt. Jó a társaság, jó a szórakozás és mint sport is kiváló agytréning.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy minél előbb, lehetőleg már fiatalon kapcsolódjon be ebbe a sportba.


KOVÁCH TIBOR
Gyerekkoromban a szüleinktől tanultunk meg bridzsezni, az 50-es évek elején, a középiskolás éveink alatt. Házasságkötésem után feleségemmel is megismertettem a játékot, mely az óta is a szenvedélye. Zánkai Péter klubjába jártunk játszani és már a 70-es években rendszeresen versenyeztünk. Baráti társaságunk összetartásában a bridzs fontos szerepet töltött be. Fiainkat i megtanítottuk a bridzsjáték szeretetére.
Sajnos 1985.–2005. közötti években nem volt lehetőségem a játékra. Feleségem baráti körének köszönhetően sikerült ismét felzárkóznom arra a szintre, hogy élvezzem a játékot és ismét versenyezhessek.

Ekkor éreztem, hogy a rendszeres bridzsjáték milyen jó hatással van nyugdíjas éveimre, és agyműködésem frissen tartásában. Magamon éreztem egészségmegőrző, élethosszabbító hatását. ez indított arra, hogy Budaörsön hozzunk létre egy klubot, mely segít minél több személy számára a bridzsjátékot megismertetni. 2011.-ben kerültünk össze Kovács Gergely első osztályú versenyzővel, és vele sikerült a klubot beindítani az ADLER kávéházban.

2012.-ben Budaörs város önkormányzata kérésére alakult a klub sportegyesületté, melyet 2013.-évben a Törvényszék jogerősen bejegyzett. Az Önkormányzat támogatásával indult a klub működése.