Történelmi győzelem

Hétfőn gyanútlanul mentem oda a számítógéphez az utolsó csere után. Joggal reménykedtem egy szép eredményben, kifejezetten jól ment a játék Mártival, de meglepetésemre, épphogycsak felfértünk a dobogóra. Egyébként már az meglepő, hogy egyáltalán bárki felfért a győzteseken, Lovász Ágin és Lovász Lászlón kívül, akik tegnap klub- (de lehet, hogy országos) rekordot állítottak fel: 24 partiban 77,7 százalékos eredményt értek el. (Lovász Ágnes és Lovász László a december végi Budaörsi Bridzselőszilveszteren is díjat nyert)

A meglepő eredményhez hét teljes és négy osztott topszkórt írtak. Aki fel szeretné venni velük a versenyt, annak elég magas lécet kell megugrania.

25. leosztás

Ellenünk például ezt partit játszották.

A Lovász házaspár köztudomásúlag precíziós rendszert játszik, ami ebben a partiban nagyon szépen muzsikált. Míg a sztenderdesek az 1 kőr és a 2 treff között vaciláltak, addig Laci precíziós 1 treffel indult, Ági 2 pikkre ugrott (4–7 pont, hatos pikk), amire Laci egyedül a mezőnyben bevágta a legjobb felvételt, a 4 pikket. Sztenderdben is lehet hasonlóan licitálni, ha az 1 kőr indulásra a 2 pikk válasz gyenge 2-es jellegű pikket mutat.

A kőr fel sem merült Ágiéknél, ami jobb is. Míg a 4 kőr sorsa lényegében a 3–3 kőrön múlik káró király indulás után, addig a 4 pikk tulajdonképpen százszázalékos. A 4–0 adu a 4 pikkben elég kellemetlen (3–1-nél káró indulás után 6 pikk, 5 kőr és 1 káró ütés biztosítja a két szürt), de két menet aduzás után a kőrökre elég sok vesztőtől meg lehet szabadulni a szerencsés kőr kiosztás miatt.

Örömmel gratulálunk a győzteseknek, és várjuk a bátor kihívókat a hétfői klubnapokon!