Nyilatkozat a VII. Budaörsi Bridzsünnep végeredményével kapcsolatban

A VII. Budaörsi Bridzsünnep végeredményével kapcsolatban a rendező Budaörsi Bridzsklub az alábbi nyilatkozatot teszi.

– A verseny eredményhirdetése a verseny napján szeptember 22-én 18 óra körül volt. Az akkori eredménylistában a Hegyi András–Lévai Ferenc pár volt az első.

– Az eredményeket aznap 22.45 körül töltöttük fel a bridzs.hu-ra.

– Az eredetileg második Gál Péter azon az éjjel 0:23-kor küldött emailt a két zsűrinek, Hoffmann Tamásnak és Kovács Gergelynek, valamint Lévai Ferencnek, hogy az egyik partijuk eredményét számukra kedvezőtlenül rossz égtájra írta be ő maga.

– A Magyar Bridzs Szövetség érvénye versenyszabályzata a következő pontokban foglalkozik ezzel a helyzettel:
„15. pont
E. Az eredmény javításának határideje
Hibásan beírt eredményt a tornavezetőnek kell jelenteni. Hibásnak vélt eredményt bárki bármilyen módon (e-mailen, telefonon vagy szóban) jelenthet. Hacsak a versenyrendező ennél hosszabb időszakot nem jelöl meg, a bejelentés határideje többfordulós verseny vagy versenyszakasz esetén a szakasz következő fordulójának kezdete előtt harminc perccel, egyfordulós verseny, illetve többfordulós verseny vagy versenyszakasz utolsó fordulójának esetén az eredmény közzététele után 30 perccel jár le.

F. A határidő után bejelentett hibás eredmény
Ha a hibás eredményt az előző pontban leírt határidő után, de a verseny eredményének hivatalossá válása előtt jelzik, a közölt eredményt javítani kell, de ez a már kiosztott díjakat nem befolyásolja.

H. Hivatalos végeredmény
Amennyiben addig nem érkezett bejelentés hibás eredményről, a verseny végeredménye az eredmény közlését követően 24 óra elteltével válik hivatalossá. (...)”

– A klub elnöke, Kovács Gergely szeptember 23-án 16.47-kor írta meg Lévai Ferencnek, hogy mint már tudja, hibás eredményről érkezett bejelentés, a szabályoknak megfelelően az eredményt javítjuk, ennek következtében a Gellér János–Gál Péter pár a győztes, a díjak viszont maradnak az eredeti kiosztás szerint, és sajnálatát fejezete ki, elnézést kért a párostól a kellemetlenségért.

Mint már többször, több fórumon is kifejeztük, nagyon sajnáljuk a dolgot, és a jövőben fokozottabban ügyelünk arra, hogy a játékosok által hibásan beírt eredményeket még az eredményhirdetés előtt kiszűrjük és javítsuk.

2018. szeptember 25.